deneme-2

efiefee

Deneme

ıfeohefhepfpe flefpe

“Makaleler” sekmemiz zenginleşti !

Adeta anne - baba okulu gibi...

EĞİTİMDE DRAMA VE ENGELLİ ÇOCUKLAR

alt

Öğrenmenin temel şartlarından birisi etkinliktir ve birey etkin olduğu sürece daha iyi öğrenir. Dramatik oyun bireyin etkin olduğu ve üzerinde prova yapılmayan bir gösteridir. Yurdumuzda yaratıcı drama normal eğitim programları ile bütünleşmeye başlamıştır. Ancak özel eğitim gerektiren çocuklarda pek kullanılmamaktadır.

FENİLKETONÜRİ

alt
Fenilketonüri zihinsel özür yaratan bir kalıtsal metabolik hastalıktır. İlk kez 1934 yılında AsbjörnFölling (1888-1937) isimli Norveçli bir hekim tarafından zihinsel engelli olan sarışın, mavi gözlü iki kardeşte tanımlanmıştır. Hastalık ismini idrarda normalde bulunmayan, bu hastalıkta idrarla atılan bir maddeden almaktadır.

ZİHİN ENGELLİ ÇOCUKLARDA CİNSEL EĞİTİM

alt

Engelli olsun normal olsun her birey cinsiyeti ile doğar. Cinsiyet kelime anlamı olarak “dişi” veya “erkek” olma şeklinde açıklanmaktadır. Cinsel kimlik ise kişinin cinsiyetinden haberdar olması ve cinsiyetine uygun davranışlar göstermesidir. Bu noktada kişinin kendi cinsiyetinden memnun olması, böyle yaşamaktan mutluluk duyması çok önemlidir.

A nice day

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu,…

Göçerlere Yardım Ettik

Urfa'dan göçerler... Ekmek parası için ne sıkıntıdalar... Engellilere olan ilgimiz nedeniyle oraya gittik; zihin engelli yardıma ihtiyacı olan biri var mı diye ! Olmaz mı ? Kimse de elintden tutmamış... Neredesiniz görevi…

Odunpazarı Belediyesi eğitmenleri bize eğitim veriyor

Kararlıyız, çok hırslı çalışıyoruz... Biz en iyisini yapacağız !

Çocuğunuzla olan ilişki ve ortak hayatınızda işinize çok yarayacak makaleler.

Lütfen web sayfamızın "Makaleler" sekmesini ziyaret ediniz.

Çalışan Anne Baba Olmak ve Suçluluk !

alt

Araştırmalar ne söylüyor? Çalışan anne, baba olmak çocuk için bir sorun mu?

Bugün herhangi bir çalışan anne ile konuşun, size söyleyeceği kaçınılmaz tek sözcük vardır, o da suçluluk. Anneler çocuklarını evde bırakmak konusunda suçluluk duyarlar ve bunun kısa ve uzun vadeli etkileri konusunda endişe duyarlar, çünkü bu durumun gelecekte çocuklarının gelişimini etkileyebileceği kaygısı taşırlar.